POTREBNO JE
ZA ĆUFTE
500 g mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, sredina hleba, malo mleka, 2 jajeta, pola kašičice praška za pecivo, brašno, ulje, so, po želji mešavina začina
ZA SOS 200 ml jogurta, veza peršuna, malo bosiljka, mala glavica crnog luka, kašičica maslinovog ulja, so, biber
ZA ĆUFTE
500 g mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, sredina hleba, malo mleka, 2 jajeta, pola kašičice praška za pecivo, brašno, ulje, so, po želji mešavina začina
ZA SOS 200 ml jogurta, veza peršuna, malo bosiljka, mala glavica crnog luka, kašičica maslinovog ulja, so, biber
PRIPREMA
U mleveno meso dodajte jaja, sitno iseckan crni i beli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hleba potopljenu u mleko, pa isceđenu. Začinite po ukusu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na ulju. Sitno iseckajte crni luk, peršun i bosiljak. U dubljoj posudi dobro izmešajte maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte bosiljak, luk i peršun. Posolite sos po ukusu i njime prelijte gotove ćufte.
U mleveno meso dodajte jaja, sitno iseckan crni i beli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hleba potopljenu u mleko, pa isceđenu. Začinite po ukusu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na ulju. Sitno iseckajte crni luk, peršun i bosiljak. U dubljoj posudi dobro izmešajte maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte bosiljak, luk i peršun. Posolite sos po ukusu i njime prelijte gotove ćufte.
TRAZITE POSAO- Oslobodite se finansijskih briga, pocnite da radite u vasem domu.
Нема коментара:
Постави коментар